måndag 8 april 2013

Ta INGA fångar, låt dem titta bandybollen i vitögat!!

Vad skulle ni säga om en hel förmiddag tillsammans med härliga vänner och härliga barn i en gymnastiksal någonstans i Sverige, (närmare bestämt i Tollarp!)

Ja det är klart vi ska, det blir ju hur roligt som helst vad kan gå fel. Vi ska ju bara ha lite roligt.
Redskap, bollar, klubbor...påskägg, saft, läsk och anat som behövs för att göra en helfestlig tillställning.

Börja med att grilla korv, Det hör ju liksom till OCH är gott! Snön ligger kvar och upplyser oss om att vintern inte alls hade tänkt lämna oss i sticket. Vem vill ha värme och solsken när man kan frysa häcken av sig framför en grill. Nåja grillen värmer och korven är supervarm och grillad korv är ju bra i vilket väder som helt, eller hur?!

Alla barn känner att äta är helt överskattat. I synnerhet när man har en hel gympasal alldeles för sig själv. Ingen gympalärare eller fröken som tvingar en att hoppa bock eller klättra i rep. Slå kullerbyttor eller slå volter när man egentligen vill spela fotboll.

Så vad gör man? jo man plockar fram alla redskap man kan hitta så att man kan hoppa bock och klättra i rep. Slår kullerbyttor och volter på tjocka och tunna mattor om vartannat och ingen spelar fotboll? Ungar är märkliga och roliga:)

Efter en stund kommer även vi vuxna i kontakt med dessa redskap och börjar slå ihjäl oss lite lagom så där som vuxna gör när de inte kommer ihåg att de inte är 10 längre. Vi ska naturligtvis testa vi också, kan väl inte vara så svårt...

När vi väl har testat tillräckligt så att våra barn känner att de liksom inte kommer till redskapen längre väljer de att byta taktik. Nu ska vi spela bandy.

Bandy, för er som kanske inte är så bevandrade i sport är ingen bra sport om man vill komma helskinnad ur någonting. Har man barn med måste man skärpa sig...en liten stund sen sätter man till dessa 10-19 kilo tunga små varelser också så att de ser ribbstolarna från insidan. Ingen, jag säger INGEN ska ta bollen när jag har den. Sen kommer man på att det inte var så bra och går tillbaka till den snälla varianten igen... en liten stund. Sen kommer nästa närkamp och allt börjar om igen...

Eftersom man som vuxen normalt skulle haft en lång klubba känner man sig lite handikappad med en barnklubba. Till på köpet en som är gjord för en högerskytt och du själv är vänsterskytt:)!
Men de som har långa klubbor nog lyckas att kroka runt benen och slå till just så som man alltid gör...?

Själv lyckades jag nog ta kål på åtminstone ett skenben på en vuxen också med en boll som numer ser ut att alltid varit en del av hans nedre del strax ovan för strumpan... där det gör som ondast...:)

Sen tar vi tag i handboll också. Ni som ser detta på TV eller i sporthallar runt om i vårt avlånga land vet att DETTA är ingen sport för veklingar... Det är det inte...alls...det...Ingen sport för barn och vuxna tillsammans säger ni? Jo då det går alldels utmärkt. Det gäller bara att komma in lagom långt ner.. så liksom flyger de små stackarna rakt in i den där tjocka mattan som oftast, och turligt nog, alltid står längs en kortsida. Det krävs inte mycket alls faktiskt.

I övrigt ska man inte som två meter människa ducka, vända, dyka, ta efter bollen och titta upp i den följden och snabbt så att man inte egentligen hinner med OM man har en motståndare som gör EXAKT likadant fast i motsatt riktning. Det smäller i rätt bra kan jag säga. Tror jag såg lite av Saturnus månar där någonstans, men du skulle sett den andre...:) HAN, hahaha, han var, hur säger man haha, han var...Han var helt oberörd han ja...! På det igen!

För säkerhets skull, och bara för att det är snyggt högt upp på låret innan shortsen tar vid i nederkant, passar jag på att drämma till med ett skott som sitter som gjutet... Trodde aldrig att man skulle kunna läsa tryckt skrift från en boll på ett lår... Som han hoppa och ojade sig, vuxna människa... skärpning påbjudes, barnen kan ju ha trott att det gjorde ont...inte bra att visa. Det var ju bara lite rött med vit skrift som sa world cup baklänges...det är ju snyggt.. med tatueringar. Sen att det pulserade...vem sa att det inte gjorde det innan?
Vad jag förstår var det så nära en intimtatuering men kan göra med en boll utan att liksom kapa vitala delar som annars bara var i vägen.

2-0 till mig:)

I nästa sport spelade vi fotboll. Vem är inte bra på fotboll...Ja från min minnesbild att döma så skulle jag nog säga att vi blev utspelade av ett gäng 7-10 åringar. De är snabba de där jäklarna! Men vad gör man som lite respektigivande vuxen som inte får tillräckligt med uppmärksamhet??? Ja ni gissade rätt...man sätter till den närmsta person man kan hitta och bara hoppas att det är en annan vuxen. Titta framåt och spring. När det går lite trögt måste det inte betyda att där är ett barn i vägen för en, det behöver det inte göra... men det är väl konstigt, vad ska de framför en att göra. Tror tusan att det gör ont att bli nedsprungen...men får de inte skylla sig själv egentligen, vad skulle de framför en att göra...bara spring:)!

Eftersom ingen ska gå obesegrad ifrån detta, (jag låg ju på 2-0 i skador mot andra) så kommer det till sist till en punkt där man får igen. Som målvakt SKA man ju OFFRA SIG. Inte så sällan är SIG mer centralt och sitter GANSKA oskyddat om man fäller benen åt vars ett håll så där snyggt och gått ner för att rädda en boll längs golvet. Rädda gjorde jag... aj! allihop i falsettkör 2-1!

När samtliga barn legat ner och gjort härliga Italienska rullningar efter att ha varit fällda, puttade, krokade eller liknande bestämmer vi oss för att det är nog nu.

Vi ser redan fram emot nästa gång:)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar