tisdag 2 april 2013

Jag älskar skadeglädje


Fy tusan för kvackande ankor (repris från facebook v 11 i år)

Jag vill inte klaga… jag är ju Svensk… vi klagar inte. Jag ser allt som en utmaning istället (utom att är inälvor!!). Vi svenskar har ju en tendens att sitta lite tyst och förbanna dem som intill oss för liv eller ställa till ett ”spektakel” utan dess like. Men säga till, nja det är ju inte vår sak det kan väl någon annan göra?

Jag klagar verkligen inte. T ex klagar jag inte när jag åker snabbtåg... i Kina. Snabbtåg i Kina är helt fulla och de åker väldigt långt, därav att de behöver snabbtåg. Sa jag att de är fulla, överfulla?!

Bredvid mig sitter t ex en trevlig kille som spelar ett spel på sin telefon, på högsta volym. Det är ett roligt spel med en anka som kvackar… hela tiden... i en hel timme! Personerna framför mig är kineser också. DE tycker det är lite jobbigt med spelet som mannen spelar på högsta volym med en anka som kvackar... hela tiden, så de sätter på lite klassisk kinesisk musik, liiiiite högre, för de har en bättre högtalare i sin dator!

Snett framför mig tittar personen lite surt på den trevlige mannen bredvid mig som spelar spel med en anka som kvackar hela tiden i en hel timme. För antagligen tycker han att det är hans fel att han får skrika till sin fru över högtalartelefonen. Han hör ju knappt hennes otroligt gälla röst för att musiken skär igenom luften som en kniv för att överrösta ankan som gal i en hel timme.

För att markera att hon tyckte det var nog nu, släppte just damen bakom mig loss en hostattack modell slemlösande. Imponerande att man kan hosta loss så mycket slem, undrar just hur länge hon har sparat??? (Ni som varit i Kina vet att när de hostar slem som gör de det rejält!!) Nåväl eftersom det bara varade i någon minut, tog ingen av de ovan nämnda personerna någon som helst notis av hennes, som jag tyckte, subtila men tydliga, (nu får ni för tusan va tysta) markering!

Kineser är lite otrevliga mot varandra, jag däremot bara ler… för jag är ju svensk…jag klagar inte. Det får väl någon annan göra! Men jag tittade minsann surt på konduktören när han kom nyss, han ska minsann få veta att jag INTE tyckte detta var kul! Han såg förvånad ut! Eller såg han kinesisk ut?

Till råga på allt stannade just tåget till för att invänta ett mötande tåg. Vad fan, vi kör ju på dubbelspårigt!!! Tydligen var där fyra mötande tåg som föraren aldrig sett förut och gärna ville se stillastående!! Vi stod still ett tag!

Skadeglädje är en annan svensk företeelse som vi är bra på. Det kan till exempel förekomma om en person som sitter bredvid en, (låt oss för diskussionens skull säga att han sitter och spelar ett spel med en anka som kvackar förbannat högt under en timme) får slut på batteriet i telefonen. Detta kan hända och hände.

Leendet fick en helt annan innebörd nu:)!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar